FIFA 13 David Rutter videogamer.com interjú

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Az EA saját Sepp Blattere arról beszélt, hogy sokkal jobban kedveli a változásokat, mint a FIFA nagy tudású vezetői. A Videogamer újságírói a legutóbbi sajtóeseményen interjút készítettek David Rutter vezető producerrel.
Kérdés: A múlt évben a védekezés fejlesztésére koncentráltatok, idén pedig úgy néz ki, hogy minden a támadásról szól. Ez valami előre tervezett dolog volt?

David Rutter: Úgy gondolom, hogy nagyon sok mindenen dolgoztunk a tavalyi évben. Teljesen átalakítottuk a védekezést, új stílust hozva a játékba. A taktikai védekezés bevezetése miatt a játékosoknak jóval többet kell a védekezéssel foglalkozniuk. A védekezés jóval nehezebbé vált ezáltal, így szerintem jó dolgot tettünk a játékkal. Volt némi újítás a támadás terén is a precíziós cselezés bevezetésével, ami mindenképpen segített a támadások kivitelezésében és szabadabbá tette a mozgást. Lehetővé vált, hogy finom cselezési mozdulatokat csinálj, ami a passzolással kombinálva olyan dolgokat tett elérhetővé, ami a korábbi FIFA-ban nem volt.

Idén szerettük volna az igazi foci kiszámíthatattlanságát elhozni a játékba, persze ez nem azt jelenti, hogy totál random megjósolhatattlan dolgok lesznek a pályán. A Taktikus szabadrúgás és az egy érintéses irányítás különlegesen lehetővé teszi, hogy ez megtörténhessen. A korábban közzétett újítások, mint az új AI, ami jobban támogatja a támadásokat, vagy a védők szerelési lehetőségeinek a javítása is mind azt szolgálta, hogy a támadás és a védekezés nagyobb egyensúlyba kerülhessen a játékban.

Kérdés: Készítettek egy 2-3 éves tervet arra vonatkozóan, hogy a támadási és a védekezési rendszerek hogyan fejlődjenek? Azt akartuk kérdezni, hogy a védő oldali dolgok teljesen készen vannak már?

David Rutter: …..szünet. A védekezés valószínűleg még nem. A munkamenetünk szerint jó úton haladunk, de még rengeteg ötlet van a tarsolyban, amit a soron következő években bele rakhatunk a játékba. Úgy gondolom, hogy az új cselezés már készen van. Mivel minden olyan dolog amit bele akartunk rakni, irányok, távolság, szembenállási szög benne van. Egyelőre nem nagyon van olyan plusz dolog, amit ebbe még bele tudnánk rakni.

Kérdés: Mondhatjuk azt, hogy az új elemeket az igazi fociból vették át?

David Rutter: Azt gondolom, hogy ezzel kapcsolatban vannak olyan dolgok amiket meg tudunk csinálni és valamit nem. Így természetesen az alap oldalsó mozgás a labdával mindig meg volt, úgy is voltunk vele, hogy szuper hogy ezt megcsináltuk. Aztán néztük a focimeccseket és beraktuk a 360 fokos cselezést, majd a szembenállási szöget, ezek mind azért vannak mert sok focit nézünk.

Kérdés: Úgy gondolod, hogy a nagy játékosok mint Ronaldo vagy Messi szuperklasszis mozgása kivitelezhető a játékban, mint ahogy a valóságban történik? A FIFA 12 sokkal jobb volt ezen a téren, mint a korábbiak, de nem lehet a valóssággal összehasonlítani.

David Rutter: Úgy gondolom, hogy igen, de nem olyan mértékben, mint ahogy ők szuper játékosok. A húzás-vonás lehetőségének a berakását Messi inspirálta, ha Messit nézed a meccsen, mindenki el akarja venni tőle a labdát és folyamatosan rángatják e-miatt. A valósabb élmény érdekében mindenféle botladozást is beraktunk a játékba. Úgy érzem, hogy úgy tudtuk Messit berakni a játékba, ahogy a valóságban van. Az a mód, ahogy Ronaldo kezeli a labdát alapjaiban jól benne van a játékban, de nem olyan mértékben, mint ahogy ő csinálja. Természetesen mi is tudjuk, hogy milyen dolgokat lehet még berakni a játékba, hogy minél reálisabbá váljon, most például a szabadrúgás rendszerét változtattuk, de rettenetesen hosszú a lista a fejleszthető dolgokról.

Kérdés: A közeli labdák kezelése a FIFA 13-ban nagyon hasonlít a Fifa Street-hez, ez valami olyasmi volt ami inspirált titeket?

David Rutter: Mindig voltak alap cselezési mozdulataink, de sohasem rendelkeztünk azzal a kimagasló teljesítménnyel, amit a FIFA Street hozott. Például a hirtelen megállások irányítása fenomenális a játékban. Ez természetesen inspirált bennünket rá, hogy berakjuk az arcade jellegű képességeket a.

Kérdés:  Ha ezekkel a fejlesztésekkel a cselezés teljesen rendben van, mi van azokkal a játékosokkal, mint Xavi vagy Scholes, akik nagyszerű passzolók és remekül látnak a pályán? Van valamilyen elképzelés arról, hogy a nagy passzolókat mivel fejlesztik?

David Rutter: Egyértelműen. Tavaly a Personality plus volt ez, mi egy olyan koncepciót mutattunk be, ami szerintem remekül működik. Az hogy a játékosok olyan helyeket próbálnak meg elfoglalni a pályán, ahol a leghatékonyabbak lehetnek. Crouch esetében például mindig a 16-oson belül van ez a hely és csapattársak megpróbálnak beadásokkal a fejelésére játszani.
Most igyekeztünk az Ai-be olyan fejlesztéseket rakni, ami sokkal reálisabbá teszi a támadó intelligenciát, idén sokkal látványosabb lesz, ahogy a csapattársak támogatni fogják a támadást, sokkal több lehetőség lesz a kombinációkra.
Visszatérve az elejére, amikor megjósolhatatlanságról beszéltünk, ez az amit ennél a dolognál a leginkább figyelembe vettünk. Sohasem lehet tudni, hogy mi lesz a következőkben, ha viszont történik valami az nagyon reálisnak fog tűnni.

Kérdés:  Sok hétköznapibb játékos nehéznek találja a játékot a szimuláció előtérbe kerülése miatt. Az új rendszerre gondolva nem lesz még nehezebb a hétköznapibb játékosok dolga?

David Rutter: Nagyon megfontoltak voltunk ezzel kapcsolatban. ezért volt az a lehetőség, hogy például a taktikus védekezést ki lehet kapcsolni. A játékosok 93%-a szerette ezt. Persze ez a szám javulni fog, hiszen egyre többen kezdenek el játszani a játékkal újként, akiknek ez már természetes lesz.

Kérdés: Hatalmas vita van a fociban arról, hogy mi van akkor ha valaki feldobja magát, terveztétek, hogy valaha lesz ilyen lehetőség a FIFA-ban?
David Rutter: Persze, minden évben szó van erről és mindig úgy döntünk hogy ne legyen. A legfőbb érv ellene az online játék, így is rengetegen próbálnak meg csalni, így adnánk egy aduászt a kezükbe.

Kérdés: Ha mégis úgy döntenétek, hogy legyen, hasonlóan működhetne mint a random kezezés?

David Rutter: Igazából piszkosul ellene vagyunk. A kezezés is rettenetesen hosszú idő volt, mire kitaláltuk hogyan működjön és nem vagyunk vele maradéktalanul elégedettek. Igazából a kezedet nem irányítod a játékban, így is eléggé nehéz az irányítás, olyanról nem is beszélve, hogy például a kéz irányítását berakhatnánk a Kinect-be, de ennek a működését ki kell találni rendesen.
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások13  

Zsul

2012-05-28 00:11:08 [13]

45 percet a fifába! Egyébként remélem más is észrevette, hogy elsősorban azért lett nehezebb a védekezés, mert a védő játékos nehezebben éri el a támadó játékost. Becsúszni is nehezebb. De ezt csalással érték el, illetve azzal, hogy kiválóan mozog a gépi játékos. Természetesen, ha visszaállítanák a "test-test" kontakt értéket, akkor hirtelen kiderülne, hogy újra könnyebb szerelni. Sajnos az ember-ember fizikai modellt nem állt módomban multiplayerben tesztelni, de videón már láttam... a multi többet elárul. Egyébként én régen sem úgy védekeztem, hogy ráültem a "D" gombra. Régen is több módozatban szereltem, és nem mindig a legközelebbi játékossal védekeztem. Szerettem előre látni a pályán és lezárni területeket. A FIFA 12-ben erre nincs energiám, hiszen idegesítően jó a gép, örülök, hogy ha végre hozzáérhetek, és valahogy kibillenthetem az egyensúlyából. Egyébként ez a rángatás cucc (nekem szóköz) nagyon tetszik, jó újítás.

togurosan

2012-05-19 09:33:19 [12]

megy az erőfitoktatás .... de minek ..... rnsenki nem kiváncsi rá, inkább várjuk a fifa 13-at !!!

II-Adi

2012-05-18 20:37:40 [11]

http://dl.dropbox.com/u/52231156/fifa%202012-05-18%2020-21-52-50.jpg a helyes link.rn"Szimplán fos játékos"rnrn

II-Adi

2012-05-18 20:35:56 [10]

Enzo látom nem akarod nagyon adni az ID-dat, úgyhogy megadom én az enyémetnrnhttp://dl.dropbox.com/u/52231156/fifa%202012-05-18%2020-21-52-50.jpgrnrn"Szimplán fos játékos vagyok".

togurosan

2012-05-18 19:28:04 [9]

Nekem is jobban tetszik h nem egy gombot kell leragasztani h szerelni tudj !!! rnNekem sokkal jobban tetszik a játék a 12-ben mint 11-ben , és remélem a 13 még 'nehezebb' lesz ....rnFifa 11-ben a legendás szintet vertem 3-4-5 góllal, míg most a 12-ben az új védekezés és a nehezebb támadások miatt 80%-ban nyerem a profi szint ellen a meccseket, világklasszis szinten ez 50-50 % ..... rnLegendán meg aláz a gép engem rnAz új labdakezelés miatt most majd még nehezebb lesz , és remélem élvezhető is rnCsak ügyesen !!!!

pite2000

2012-05-17 21:40:54 [8]

EnzoB ... Tömören én is ezt írtam volna.... Az új védekezés tényleg realisztikusabb és sokkal nehezebb így védekezni mint simán, már a védekezés is egy külön műfaj mint a támadás nem az van hogy a legbénább is viszonylag elfogadhatóan tud védekezni mer ráül egy gombra és annyi... rnrn

II-Adi

2012-05-17 21:20:05 [7]

Kedves Enzo.rnLehet, hogy realisztikusabb, mint az előző, de nekem NEM TETSZIK és kényszerítve vagyok arra, hogy ezt használjam. Hmm... A fos játékost magamra nem mondanám, adjál egy EA ID-t, toljunk 2-2 meccset 11-ben meg 12-ben aztán az alapján ítéld meg, hogy mennyire vagyok fos. Ha meg nem mersz kiállni akkor ne ugassál

babo410

2012-05-17 19:03:07 [6]

A Taktikus védekezés jó, inkább az új védekezési rendszer nehéz, hogy nem egy gombbal kell védekezni. Még sokszor nem jön össze. A taktikus védekezést az irányítás beállításnál kell kikapcsolni.

tanta1324

2012-05-17 17:04:50 [5]

hogy lehet kikapcsolni a taktikus védekezést?

EnzoB

2012-05-17 17:02:05 [4]

kedves Adi. szerintem az új védekez ha nem is taktikus, de realisztikusabb mint az előző, szal sztem te szimplán fos játékos vagy.

Benito94

2012-05-17 13:59:42 [3]

Szerintem belehetne rakni a műesést, változatosabb lenne a játék és persze realisztikusabb.

II-Adi

2012-05-17 13:05:48 [2]

ezért volt az a lehetőség, hogy például a taktikus védekezést ki lehet kapcsolni. A játékosok 93%-a szerette ezt.... DE MULTIBAN NEM LEHETETT!!!! HA A 93 % SZERETTE, HOGY KI LEHETETT KAPCSOLNI AKKOR MULTIBAN MIÉRT NEM????

II-Adi

2012-05-17 13:03:44 [1]

Szerintem sz@r az új védekezés. Az meg egyenesen, hogy a használatára kényszerítenek Online játék közben...

Adatlap

Fifa 13

megjelenés:

2012. szeptember 28.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!