FIFA 13 PC és karrier mód előzetes

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Az angol közösség tagjait meghívta magához az EA Sports Vancouverbe, ahol kipróbálhatták a játékot és megosztották élményeiket.
Először lássuk, hogy a PC-s verzióval kapcsolatban milyen tapasztalatokat szereztek. Az első érdekes újdonság, hogy a játék három monitoron is fut. Az angol srácok szerint iszonyatosan jól nézett ki a három képernyőn a setup, de persze a meccs is, ha például tizenegyest lősz, akkor a két szélső monitoron a nem aktív kapus és a bíró is látható. A fejlesztők egyelőre optimalizálják a játékot a két monitoros felhasználásra és természetesen a gyengébb teljesítményű gépekre is. A mostani állás szerint a teljes játékban nem csak a demoban lesz ablakos futtatás, amit tavaly a lefagyások miatt végül is a teljes verzióból kivettek.

A játék teljesen megegyezik továbbra is a konzolos változatokkal, így a FIFA Ultimate Team is elérhető lesz. Szinte semmilyen különbség nem volt érzékelhető a PC és Xbox360 változat között, persze ez annak is köszönhető volt, hogy vezeték nélküli Xbox360 kontrollerel próbálták. A PC-s változat továbbra is támogatni fogja a billentyűzetes és egeres irányítást is. Lesznek újdonságok is az offline módban, például meccs közben egérrel kijelölhetjük, hogy a játékosunk melyik ellenfélen védekezzen, de az egérrel futásvonalakat is berajzolhatunk a játékba.

Most nézzük, hogy a karrier mód milyen benyomást tett az angol srácokra. Azt jobbára mindannyian tudjuk, hogy a karrier módot nagyon sokan szeretik, de az EA Sports az utóbbi időben mostohagyerekként kezelte. Ez mostanra sokat változott. A tesztelőknek egy fél szezont sikerült lejátszani konzolon és kipróbálni a tegnap említett újdonságokat. A kiválasztott csapat a Chelsea volt. Az első szembetűnő változás a játékos menedzsermód elhagyása volt. A másik újdonság, hogy a menedzser setupban lehetőségünk van arcot és test típust választani, majd azt az összeget határozhatjuk meg, ami a játékos mozgások után százalékosan elköthető lesz.

A menedzser kezelőfelület teljesen új, de nagyon barátságos arculatot kapott, rengeteg segítő szöveggel. A szezon elején első dolgunk az átigazolási piac lesz, ahol új játékosokat szerezhetünk, de természetesen el is adhatunk. A srácok eladásra kínálták Terry-t és csatárokat szerettek volna szerezni. Csatárnak 32 millióért leigazolták Falcaot.

A játékos vásárlásoknál és a csereügyleteknél segítséget kapunk a Chief Executive-tól, aki körvonalazza nekünk, hogy milyen ajánlatot tegyünk egy sikeres ügylet létrehozásához. Tehát olyan játékos esetében, akinek 15 millió a piaci értéke, lehet, hogy azt fogja javasolni, hogy 17-18 milliót ajánlj. A sikeres ajánlat érdekében azt is meg kell adnunk a játékosnak, hogy milyen szerepet szánunk neki a csapatunkban, természetesen akkor van a legnagyobb esélyünk, ha kulcsszerepet szánunk neki. Menedzserként a szezon közben is láthatjuk a játékos piacon kölcsönadásra kínált játékosokat, de mi is rakhatunk ide a csapatunkból, meghatározva azt, hogy milyen hosszan szeretnénk őket kölcsön adni.

A szezon eleji felkészülési meccsek megmaradnak, újdonság, hogy a szimulált meccsek esetében is lehetnek majd tizenegyesek. A játékosok hétről-hétre jelzik elégedettségüket, mennyi játékidőt kapnak, de azt is, ha pihenni szeretnének. A meccs végi visszatekintések sokkal részletesebbek és relevánsabbak lesznek. A hírekből közvetlenül a játékos adatlapjára juthatunk, agy nem kell külön manuálisan keresgetnünk. A játékos megfigyelés rendszere változatlan maradt. A szezon megkezdése után az első meccseknél szembetűnő újdonság, a párhuzamosan futó meccsek eseményeiről futó hírek opció, ahol beállíthatjuk, hogy melyik meccsről szeretnénk infókat. A tesztelők szerint ez a rész még enyhén bugos volt, mert az Arsenal harmadik góljáról szóltak, de az első kettőről nem. Ugyanez a kommentár előre jelzi majd előre a CPU cseréit is.

A meccsek előtt rengeteg új kameraállást nézhetünk meg, ami sokkal jobb hangulatot hoz. A közönség jobban követi a játék eseményeit is, a trófea ünnepekről nincsen információ. A  visszajelzésekben folyamatosan kapjuk a negatív és a pozitív reakciókat egy csere vagy egy játékos igazolás kapcsán, főleg ha az alul teljesít.

A Job offer képernyőn tekinthetjük meg a más csapatoknál lévő menedzseri ajánlatokat, de a szövetségi kapitányi pozíciókat is. A szövetségi kapitányi pozíció nagyon kellemesen kezelhető, a válogatott keretet egy héttel a barátságos meccsek, illetve a tornák előtt kijelölhetjük.
 
Játékos karrierben óriási változások nem történtek. A szezon elején meg kell határoznunk a céljainkat, például maradjak a kezdő tizenegyben, a meccsek előtt automatikusan kapjuk a követendő célokat, hány passzt kell adni például. Az mindenképpen nagyobb változás, hogy 65 VP-vel nem lesz többé esélyünk Messit kiszorítani a Barca kezdő tizenegyéből, de jó esélyünk van rá, hogy kölcsönadjanak.

Összességében a tapasztalatok nagyon pozitívak voltak a készülő játékkal kapcsolatban.  
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások14  

realfan2012

2012-09-27 18:24:13 [14]

Nincs benne a Dinamo Kijev, Shaktar Doneck? Pedig kurva jó fiatal tehetség van köztük, nem is kevés. Koreai bajnokság minek? Ukrán sokat hozna, koreai meg csak foglalja a helyet.

ronaldo1296

2012-07-29 19:14:08 [13]

Remélem hogy az edzőmeccseken nem csak 3-mat lehet majd cserélni és jó lenne tényleg ha mi választhatnánk ki az ellenfeleket az edzőmeccsekre !

sinkacsaba99

2012-07-27 08:57:00 [12]

Mit nem lehet csapatot váltani edzőként, te nem is játszottál a FIFA 12-vel???????rnMert minden év végén vagy 5 csapat küld ajánlatot hogy legyél az edzőjük

dzsoo

2012-07-26 11:51:32 [11]

en azt hianyolom hogy edzokent a fifa 12be nem lehetett mas csapathoz igazolni

togurosan

2012-07-26 09:14:21 [10]

Hát szerintem az nagyon felejtős téma, hogy a Debrecen benne lenne az egyéb csapatok között .... rn Olyan csapatok nincsenek mint : Dinamo Kijev, Sahtar Doneck, Steaua Bucarest, román csapatok, vagy mondjuk törökök ( igaz őket idén visszateszik ha jól tudom ) rnJapán csapatok közül egy sincs, pedig egy Osaka-t el tudnék képzelni, nem is érdem miért a Dél - Koreai bajnokságot licencelik, amikor a japán foci jobb , és szerintem a piaca is jobb lenne Náluk a fifának ..... rnEgy szó mint száz, szerintem nem kell bele a Debrecen !

tamastekulics

2012-07-25 22:39:18 [9]

az nagyon jó lenne ha lenne magyar bajnokság amiben benne lenne nb-1 nb-2-nb3 rohadt jó lenne de szerintem a debrecen benne lesz az egyéb terültetekben valaki tudna írni nekik h csinálják meg ? Jó lenne

togurosan

2012-07-25 00:25:04 [8]

Azt nem értem, h most hogy lesznek válogatott meccsek is , a karrier módban , akkor előjön az is , hogy mondjuk a 30 fős keretemből 10-15 ember elmegy válogatott meccsre és fáradtan vagy sérülten jön vissza , mint a 08 , vagy 09-ben ? rnÉn ezt hiányoltam nagyon az utóbbi 1-2 évben rnJó lenne ha ez ismét lenne !

szam_1996

2012-07-24 21:54:43 [7]

nekem az tetszene, ha olyan lenne a karrier mód, hogy az edzőt mint olvashattuk ugye megcsináljuk majd vele kívülről nézhetnénk a meccset teszem azt olyan lenne, mint a GTA (lehetne mászkálni a kereten belül amíg fel van festve meg lenne másodedződ aki segítene, hogy mit kéne változtatni a taktikán és ha cserélni akarsz akkor csak oda szólsz az egyik erőnléti edzőnek, hogy szóljon a XY-nak, hogy készüljön mert hamarosan jön és ezt mind csak úgy kéne megcsinálni, ahogy a PES-ben van az edzők ott áldogálnának a partvonal mellett csak te irányítod őket a legnagyobb az az lenne hogy felküldenek a lelátóra és jönnének autógrammokat kérni és elutasíthatod meg adhatsz is ha akarsz meg szidhatnád is a bírót csak ez sok grafikai igényt igényel sajnos de ha egyszer megcsinálják akkor az nagyon durva lenne... persze tudom ez sose fog elkészülni.. de mondanom sem kell hogy ugyanúgy ha akarod irányíthatnád a csapatot mint a játékba csak lenyomod az F1-et és váltanál egyet ez lenne az én FIFA karrier módom

tanta1324

2012-07-24 20:32:16 [6]

Fifa 13 demója mikor jelenik meg?

sinkacsaba99

2012-07-24 15:28:36 [5]

Babo csak szólok, hogy nemrég írták hogy lessz játékos csere!!!!!!!!!!!rncsak elkéne olvasni a cikkeket

babo410

2012-07-24 14:06:16 [4]

Én még egyet hiányolok. Lehetne olyan, hogy játékos csere. Az nagyon jó lenne, ha aki akar egy játékosomat felajánlana vki a játékosomért, ha jobb a játékosom + pénzt is adna, és fordítva. Az, hogy mehetek a válogatottba nagyon jó. És remélem ezzel az is visszakerül, hogy az én játékosaimat is behívják a válogatottba. És akkor ha van egy hét szünet a bajnokságban, akkor lehetne válogatott meccs. De legszebb az lenne, ha nem adnák ki külön a FIFA menedzsert, hanem beletennék a FIFA-ba, és külön lehetne azzal menni, ahol nézhetném a meccset, vagy lejátszhatnám. Mondjuk ez alapból jó lenne, ha edzőként is végig lehetne nézni a meccset, és nem csak úgy szimulálni, mint most. És milyen lenne, ha a kispad isl rendesen meg lenne csinálva, legalább a Menedzser meg karrier módban, és ott lennének a cserék, meg az edzők, és a 4. partjelző. Ez akkora pluszt nem jelentene megcsinálni, de hangulatilag nagyot dobna. Pláne, ha bajnokság vagy kupa megnyerése esetén lenne kupaátadás. Annyi elég lenne, hogy elsétálnak egy emelvény előtt és megkapják a nyakbavalót, meg a kupát, és utána emelgetve örülnek. Nagyot dobna a hangulaton!

ronaldo1296

2012-07-24 13:23:12 [3]

Meg az szezon eleji edzőmeccsket úgy kellene ahogy a 09-be és a 10-ben is volt hogy annyit játszunk amennyit mi akarunk PL: 4 meccset ja és hogy mi választjuk ki az ellenfelet! Meg lehetne télen szünet a bajnokságban és akkor is lehetne edzőmeccseekt játszani meg kapnánk más csapatoktól kihívásokat! Meg lehetne mondjuk nyáron szezon előtt és ha megcsinálnák télen szezon szünetében tornákat rendezni és csapatokat meghíni a tornára és mi is kapnánk meghívásokat!!

BRF25

2012-07-24 12:13:54 [2]

*Abba hagyni helyett elhagyni a klubot. Jobban szeretem a FIFA-t de sok mindent átvehetnének a PES karrier módjáról...

BRF25

2012-07-24 12:11:55 [1]

Engem az idegesített a 12 karrierjében, hogy sok játékosnál írta azt, hogy "A játékos csak nemrég lépett be a klubhoz most nem fogja abba hagyni". Ez egy reális elképzelés csak nem volt tökéletesítve: 1. 2011 Szeptemberében adták ki a játékot akkor persze voltak olyan játékosok akik akkor még "frissek voltak" csapatukban de azóta eltelt 9-10 hónap és még korán sem újak. 2. Pl. Szalaira is írja azt, hogy nemrég lépett be a klubhoz pedig már 2010 óta Mainz-ban van Stb. Valamint vissza lehetne hozni régebbi Fifákból: edzéstervezést, stadion és egyéb dolgok fejlesztését, Vezetősgég bizalomra-szurkolói támogatás és csapat morálra ható nyilatkozatok és, cselekedetek. Vagyis van egy szituáció pl. balhé edzésen és van 3 opció, hogy hogyan lépünk közbe stb. Na jó hosszú lett.

Adatlap

Fifa 13

megjelenés:

2012. szeptember 28.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!