Fifa 13 Első érintéses irányítás

Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Könyvjelző és megosztás
Pár hete számoltunk be róla a PES-es szekcióban, hogy a Konami nagy újdonsága az idén az első érintéses irányítás lesz. Kicsit Déjá Vu érzésünk van a FIFA-PES fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy az EA Sports is pont ezt fejlesztette ki az idén:)

Nézzük tehát, hogy mit ígérnek nekünk ezzel kapcsolatban a fejlesztők. A FIFA 12-nél szinte minden esetben tökéletes a labdaátvétel, ami az igazi foci esetében korántsem sincsen így. A fejlesztők igyekeztek ezt megváltoztatni a FIFA 13-ban az új első érintéses irányítás fejlesztésével. 

A FIFA 13-ban a labdaátvétel minőségét egy összefüggés alapú rendszer határozza meg, amely a számításokat a passzolás sebességéből, a passz fajtájából, a labda magasságából, a védekezés szorosságából, a testhelyzetből, a játékos mozgásából, a játékos képességeiből valamint az időjárásból szedi össze. Most már valóságnak megfelelően el lesz választva a labda és a játékos mozgása, elfelejthetjük, hogy a labda hozzá van ragasztva a játékos lábához.

Az első érintéses irányítás kifejlesztésének a célja az volt, hogy minél több csata legyen a labdabirtoklásért, lehetővé téve a védőknek, hogy közbelépjenek egy nehezebb átvétel esetében.

Ezentúl a gyenge átadások labdavesztéssel járnak majd. Az első érintéses irányítás vizuálisan is jól látható lesz, mert a labda el tud pattanni a játékostól, ami egy következő passzt sokkal nehezebbé tesz majd, de a labda birtoklása is sokkal nehezebbé válik.

Az első érintéses irányítás valódi kockázatot jelent majd a játékban nehezebb helyzetek esetében. A védőnek, mint az igazi foci esetében döntenie kell, hogy szereljen vagy pedig testtel feltartsa a támadót.

Abban az esetben, ha sprintelünk és egy nehezen átvehető labdát kapunk veszíteni fogunk a sebességünkből. Néhány esetben egy nagyon nehezen átvehető labda még jól is jöhet, hiszen úgy is pattanhat tőlünk a labda, hogy a védő kárára váljon.

A passzolás kivitelezésében is változás lesz., mert a passzokat automatikusan megemeli az AI, ha egy védő a lesz az útban. Az első érintéses irányítás lehetővé tette az EA-nek, hogy a passz sebességét szélesebb sávban tudja változtatni. A védekezés animációja is erőteljesen változni fog az új rendszer miatt.

Mindenesetre kíváncsian várjuk ennek a gyakorlati magvalósítását, illetve hogy ez adatbázis szinten milyen módosítást jelent majd az egyébként sem könnyen patchelhető játék esetében.


  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások5  

babo410

2012-05-16 22:49:24 [5]

Jól hangzik de kicsit veszélyes is. De legalább végre ezek szerint nem minden labda ellenhez pattan majd. Mert most ha elpattan, érdekes mindig van a közelben egy ellenfél játékos. És remélem azon is változtatnak, ami főleg emelésnél, ívelésnél, beadásnál borzalmas, hogy ne a messzebb lévő játékosomra váltson a gép. Passzolok, és nem a kövinek, hanem kettővel arrébb kapcsol a gép, és már el is vesztettem a lasztit. Beadásnál meg nagyon sokszor csinálja meg.

hunlordfs

2012-05-16 20:48:41 [4]

Igen, már van előrendelés.rn(576)

EnzoB

2012-05-16 16:35:20 [3]

elő lehet már rendelni?

Benito94

2012-05-16 14:02:24 [2]

Én is várom, meg azt is, hogy min fognak még változtatni vagy berakni a játékba.

tanta1324

2012-05-16 13:25:48 [1]

Nagyon jó lesz Már alig várom

Adatlap

Fifa 13

megjelenés:

2012. szeptember 28.

fejlesztő:

EA Sports

kiadó:

Electronic Arts

Web Fórum Teszt
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok


Közösségi média

@Fifahungary követése

Instagram

@Fifahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

A hónap legnépszerűbb hírei

Hírlevél

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre a heti összefoglalókért.
Feliratkozom a fifahungary.hu hírlevelére!