Mystery Mania

  • Tesztplatform:  Mobiltelefon
  • rta:  globalgame
Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzadom a Google knyvjelzimhez! Knyvjelz s megoszts

jabb logikai fejtr jtkkal talltuk magunkat szembe - rgtn a tesztpadunra is fektettk, hogy egy kellemes szrakozssal karltve kirtkeljk.
Ritka jtkkal llunk szemben, ugyanis a Mystery Mania azon mfajt kpviseli, mely mra elg ritka szmban megy - egsz pontosan egy "point & click" stlussal llunk szemben - nagy szerencsnkre. Anno akik PC-n sokat jtszottak, rengeteg hasonl cmmel tallkozhattak - gondolok itt olyan nagy cmekre mint a Grim Fandango, Sam&Max, vagy a Broken Sword - nagy rmmre szolglt, mikor elindtottam az Electronic Arts Mobile legjabb jtkt, a Mystery Mania-t.
 
Amivel teht szemben llunk, az a Mystery Mania, mely - ezt mr rgtn az elejn jra leszgezem - egy tkletes "point & click" mobil jtk. De aki nem tallkozott mg hasonl jtkkal, azoknak rviden elmagyarzom, mirl is van sz. Adott F8 - igen, gy hvjk fhsnket -, aki egy igen hossz lombl bred fel egy rmiszt helyen. Nincs tudatnl, nem tudja ki valjban s mi keresnivalja van a helysznen. A jtkos dolga segteni t, tvezetni a csapdkkal teli szobkon, rejtvnyeket megoldani s ezzel aprnknt helyrehozni a memrijt. Az izgalmas rejtvnyek megoldsa kivezetheti a jtkost egy adott szobbl. Minden szobban lesz tbb trgy, ami a segtsgnkre lesz a tovbbjutsban. Neknk ezekre a trgyakra kell majd "bkni" s gy fhsnk ezzel fog csinlni bizonyos dolgokat. Rviden ennyi.
 

A grafika els ltsra nekem kicsit szegnyesnek, szrknek s faknak tnt, azonban pr perc jtkkal eltlttt id utn rgtn kapcsoltam, hogy mi a helyzet. Itt grafikailag minden rendben van, mindssze arrl van sz, hogy ez egy ilyen - szndkosan - szrke tnus vilgban jtszdik, s a pixeles brk kifejezetten jl festenek. Pr ra jtk utn a ltvnyra egyltaln nem lehet panasz, nagyon kellemes, itt-ott 3D-s hatsok kifejezetten dobnak rajta, de ezeket nem is igazn tudom tadni, sajnos a kpeim sem hozzk ezt a ltvnyt, amit mozgsban - azaz akciban is tapasztalhatunk. n azt mondom, aki nem elgszik meg ezzel a ltvnyvilggal, az jobb ha messzirl elkerl az egszet - ha mr a grafikban keresi a kivetnivalt, mivel ez a stlus nem a csilli-villi poligonokrl szl, hanem a remek hangulatrl s a logikai feladatokrl - persze a korbban emltett trtnettel megfszerezve.  


A jtszhatsg pofonegyszerre sikeredet - hozzteszem ennek kifejezetten rlk - br egy ilyenfajta jtknl sok extrra nincs szksgnk. Ahogy annak idejn egrrel bktnk r a terepen tallhat trgyakra, itt ezt egyszeren a nyilak mozgatsval tehetjk meg. Mikor egy-egy trgy interaktvan rszt vesz F8 tovbbjutsban, ott mindig egy "kz" ikon mutatja, ha brmit is tehetnk az adott trggyal. Persze arra figyelni kell, hogy ppen mivel mit tesznk, mert nem minden lps vezet elre, elg sokszor fogjuk a fejnket trni, hogy mit mivel kell kombinlni, hogy tovbbjussunk F8 kalandjban. Kicsit ijeszt tud lenni, mikor helytelen lpst tesznk - mondom ezt azrt, mert ilyenkor hirtelen megrezegteti a telefonkszlknket.
 
Ahogy elrbb jutunk a kalandunk sorn, egyre bonyolultabb fejtrkkel llunk majd szemben. Az els pr feladvny mg egyszernek tnik, de ksbb teljesen be kell vetnnk az eddig nem hasznlt agytekervnyeinket is. Ez kifejezetten j, hisz ritka az olyan jtk, ami ignybe veszi gondolkodsunkat. Ha mr gondolkods, pp most jut eszembe, hogy a hangokrl mg nem is szltam egy szt sem...  

 
A hangok teljesen passzolnak a jtkhoz, nem idegestek, kellemesek a flnek. A nyitzene, fleg ami a fmen alatt szlal meg, egyenesen imdnival, s flbemsz dallam, nekem speciel Tim Burton-fle hangulatot rasztott, mind a zene mind a jtk sszkpe, s ez teljesen pozitv rtelemben mondom.

Akrhogy is kerestem, nem igazn talltam hibkat a jtkban, egyetlen egy dolgot leszmtva. n gy reztem, egy picit rvidre sikerlt ez a kaland. Persze ez nem annyira vszes, hisz amit az lmny, a hangulat nyjt, bven elfogadhat - br lehet, hogy csak annyira jl szrakoztam a jtkkal, hogy szre se vettem, milyen gyorsan eltelt az a pr ra.


Ha sszegeznem kne a Mystery Maniamobiljtkot, akkor rviden csak annyit tennk hozz, hogy nagyon j rzs, hogy valaki foglalkozik mg ezzel a fantasztikus jtkstlussal. n mindenkinek csak ajnlani tudom, fleg az idsebb korosztlynak, akiknek anno ezek az lmnyek sokat jelentettek, de mindenkppen a fiatalabbak is tegyenek egy prbt vele, mert garantlom, hogy ami rgen szrakoztat volt, az most is az. Kellemes jtkot kaptunk ismt.


  « vissza a tesztekhez  

rtkels

Az rtkelshez be kell jelentkezned. Ha mg nincs azonostd, regisztrlj!

Adatlap

Mystery Mania

megjelens:

2009. prilis

kiad:

Electronic Arts Mobile

Web Teszt
Kapcsold cheat:
Kapcsold vide:

  tovbb az adatlaphoz...

rtkels

Kellemes s szrakoztat fejtr jtk
- Nha tl knny
- Inkbb fiatalabb korosztlynak ajnlott
96
88
99
84
95

A 10 legfrissebb teszt

Tmogassatok minket!

    

A hnap legnpszerbb tesztjei

Kzssgi mdia

@Fifahungary kvetse

Instagram

@Fifahungary kvetse

Kvess minket Twitteren is!

#FIFAHungaryVideo

Iratkozz fel YouTube csatornnkra!

Friss hrek